Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Για νέο κύμα προσφύγων φοβούνται τα Βαλκάνια
[NewPost]: Για νέο κύμα προσφύγων φοβούνται τα Βαλκάνια

[NewPost]: Για νέο κύμα προσφύγων φοβούνται τα Βαλκάνια

Στην εγκαταλειμμένη σήμερα αποθήκη του παλιού τελωνειακού σταθμού, ακριβώς πίσω από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων του Βελιγραδίου, επικρατεί χαοτική κατάσταση. Εκτιμάται ότι 500 και πλέον πρόσφυγες ζουν εδώ υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής. Ο καπνός από λάστιχα αυτοκινήτων που καίγονται για λίγη θέρμανση και τα σκουπίδια κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Μπροστά στο γειτονικό κτήριο, που χρησίμευε άλλοτε ως σιδηροδρομική αποθήκη, άνθρωποι κείτονται στο έδαφος σκεπασμένοι με ό,τι βρουν για να αντέξουν στο κρύο. Εκατοντάδες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για λίγη σούπα λαχανικών και μια φέτα ψωμί. Μία ιδιωτική οργάνωση από το εξωτερικό μοιράζει εδώ 1000 μερίδες την ημέρα. Ωστόσο, αυτές είναι κάθε άλλο παρά αρκετές.

Το Βελιγράδι ήταν πέρσι ένα σταυροδρόμι στον λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο . Από εκεί πέρασαν πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες στον δρόμο τους προς τη δυτική Ευρώπη. Τον περασμένο Μάρτιο η ροή διακόπηκε –κυρίως στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Ωστόσο, περίπου 7.000 άνθρωποι κατόρθωσαν να φτάσουν στη Σερβία. Ενώ την άνοιξη επρόκειτο κυρίως για πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία, πρόκειται σήμερα σχεδόν εξ ολοκλήρου για νεαρούς άνδρες περί τα 20 από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!