Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Γερμανός επίτροπος: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει πορεία, δεν μπαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση
[NewPost]: Γερμανός επίτροπος: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει πορεία, δεν μπαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

[NewPost]: Γερμανός επίτροπος: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει πορεία, δεν μπαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

”Bόμβα” έριξε σήμερα σε συνέντευξή του στην Γερμανική εφημερίδα Bild ο Γερμανός Επίτροπος για την διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, τονίζοντας ότι εάν η Τουρκία δεν αλλάξει γρήγορα πορεία, η πιθανότητα ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται μη ρεαλιστική εν τοις πράγμασι.

Μάλιστα, όπως τόνισε, χαρακτηριστικά ”H Tουρκία απομακρύνεται εδώ και καιρό από την ΕΕ”.

Σύμφωνα, επίσης, με τον Χαν, οι αυταρχικές πρακτικές του Τούρκου προέδρου Ερντογαν και η σχεδιαζόμενη συνταγματική αλλαγή αποτελούν απομάκρυνση από την Ευρώπη, ενώ η συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι δυνατή μόνον εάν “υπάρξουν ουσιαστικά βήματα στον τομέα του κράτους δικαίου” τόνισε.

Ο Επίτροπος για τη διεύρυνση δεν απέκλεισε, επίσης, να συζητήσουν σύντομα οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενδεχόμενη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αγκυρα, ενώ απέκλεισε αντίθετα, για την ώρα, την κατάργηση της βίζας για Τούρκους πολίτες, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

“Οσο η Τουρκία αρνείται να εκπληρώσει ουσιαστικά κριτήρια, όπως είναι η αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου, ο οποίος εφαρμόζεται επίσης και για να διώκεται η αντιπολίτευση και όσοι την επικρίνουν, δεν θα καταργηθεί η βίζα ” είπε συγκεκριμένα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιοχάνες Χαν καταδίκασε ταυτόχρονα τις κατηγορίες Τούρκων πολιτικών κατά ευρωπαϊκών πολιτικών και χωρών ότι είναι ναζιστές, επισημαίνοντας ότι “με αυτόν τον τρόπο βλάπτουν την ίδια τους την χώρα και αποτρέπουν τους τουρίστες να την επισκεφτούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!