Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Ο Γερμανίας Αυγουστίνος στηλιτεύει την στάση της Εκκλησίας της Ρωσίας
[NewPost]: Ο Γερμανίας Αυγουστίνος στηλιτεύει την στάση της Εκκλησίας της Ρωσίας

[NewPost]: Ο Γερμανίας Αυγουστίνος στηλιτεύει την στάση της Εκκλησίας της Ρωσίας

Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, πολιός Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, εξ αφορμής της απόφασης του Πατριαρχείου Μόσχας να διακόψει το μνημόσυνο στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο,εξαιτίας του θέματος που δημιουργήθηκε με την πρόσθεση του Φαναρίου να δώσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση.

Λέγει ευθέως ότι η ρωσική Εκκλησία με την ενέργεια αυτή έχει ως στόχο την «τιμωρία» του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και εκφράζει τη βαθιά λύπη του γιαυτό.

Πάντως το γεγονός αυτό καθεαυτό και οι παράπλευρες αναταράξεις που προκαλεί , δημιουργούν ένα ισχυρό ρήγμα μεταξύ των δύο Εκκλησιών και μεγαλώνουν την απόσταση.

Ίσως πρέπει να δούν το όλο θέμα με περισσότερη νηφαλιότητα και οι δυο πλευρές και να κάνουν βήματα πίσω, ώστε στη συνέχεια να κάνουν ένα ισχυρό βήμα εμπρός.Οι ευθύνες είναι τεράστιες και ο κόσμος σήμερα δεν θα αντέξει να ζήσει ένα νέο σχίσμα! Θα τους σιχαθεί όλους.Μόνο με την ενότητα, τη συνεργασία και την αγάπη θα παραχθούν οι καρποί του Ευαγγελίου μας.

Συγκεκριμένα ο Σεβ. Γερμανίας Αυγουστίνος αναφέρει με το κείμενο- παρέμβαση:

Μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, στις 14 Σεπτεμβρίου 2018, να διακόψει τη «συμμετοχή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σε όλες τις Επισκοπικές συνελεύσεις, τους θεολογικούς διαλόγους, τις πολυμερείς δομές και τους λοιπούς φορείς στους οποίους προεδρεύουν ή συμπροεδρεύουν αντιπρόσωποι του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως», δεν προκαλεί έκπληξη μία πιθανή ακύρωση της συμμετοχής των τριών Ρώσων επισκόπων στην επόμενη συνεδρίασή της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως στη Γερμανία (OBKD).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!