Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Κ. Γαβρόγλου: «Τα προβλήματα δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα» – Πρύτανης ΑΠΘ: «Οι φύλακές μας δεν συλλαμβάνουν διακινητές»
[NewPost]: Κ. Γαβρόγλου: «Τα προβλήματα δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα» – Πρύτανης ΑΠΘ: «Οι φύλακές μας δεν συλλαμβάνουν διακινητές»

[NewPost]: Κ. Γαβρόγλου: «Τα προβλήματα δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα» – Πρύτανης ΑΠΘ: «Οι φύλακές μας δεν συλλαμβάνουν διακινητές»

Αιχμηρή ήταν απάντηση του πρύτανη του Αριστοτέλειου ΠανεπιστημίουΘεσσαλονίκης στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τις δηλώσεις του αναφορικά με την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Περικλής Μήτκας τόνισε ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να διαφυλάξει τους χώρους από διακινητές και άλλα τέτοια στοιχεία, δεν μπορεί να ασχολείται με εγκλήματα ποινικού δικαίου ούτε να συλλάβει κανένα… Οι φύλακες μας είναι θυρωροί και επόπτες κτιρίων ούτε επιχειρησιακή ικανότητα έχουν, ούτε νομική εξουσιοδότηση να κυνηγούν διακινητές».

«Η ΕΛΑΣ έχει από την πρώτη ημέρα το ελεύθερο να δράσει όπως νομίζει» ξεκαθάρισε δε ο Περικλής Μήτκας, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε έντονα καταθέσει τις απόψεις στην πολιτεία και τον αρχηγό της αστυνομίας ».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Αριστοτελείου, με καταγγελίες φοιτητών για εκτός ελέγχου διακίνηση ναρκωτικών, και άλλες έκνομες δραστηριότητες, ο κ. Μήτκας δήλωσε ότι είναι «σοβαρό θέμα, μας απασχολεί διαρκώς, γίνεται αγώνας εδώ και τρία χρόνια που είμαστε πρυτανεία αλλά απασχόλησε και τις προηγούμενες πρυτανικές αρχές».

«Το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών έξω από το κυλικείο της Πολυτεχνικής Σχόλης πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε στη δυτική πλευρά, οι συμμορίες έφυγαν έκτος κάμπους και κάνουν προσπάθεια επιστροφής μεταξύ του ΑΧΕΠΑ και του Πολυτεχνείου» εξήγησε ο κ. Μήτκας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!