Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Κ. Γαβρόγλου για ομιλία Κ. Μητσοτάκη: Στόχος του η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης
[NewPost]: Κ. Γαβρόγλου για ομιλία Κ. Μητσοτάκη: Στόχος του η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης

[NewPost]: Κ. Γαβρόγλου για ομιλία Κ. Μητσοτάκη: Στόχος του η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης

Για απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας, τον πρόεδρο της ΝΔ , Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα δήλωσε από το βήμα της ΔΕΘ.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο αρχηγός την Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτίμησε τον εύκολο δρόμο των αφορισμών και των αποσπασματικών εξαγγελιών, και ταυτόχρονα έκανε λόγο για ανησυχητική άγνοια για τα προβλήματα της Παιδείας από μεριά του κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε το Σάββατο την κατάργηση των νόμων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου για την παιδεία, λέγοντας: «Ιδρύουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Οι νόμοι Μπαλτά – Φίλη – Γαβρόγλου καταργούνται. Τα Πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Και μέρος της χρηματοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους».

Ακόμη το υπουργείο, το υπουργείο καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει όλα να «υπόκεινται στους νόμους της αγοράς» και οι «πελάτες» θα πρέπει να το γνωρίζουν».

«Προχθές καλούσε τους καθηγητές πανεπιστημίου να γίνουν επιχειρηματίες. Χθες ανακοίνωνε ότι τα σχολεία θα γίνουν επιχειρηματικές μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!