Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Γαβρόγλου από Φανάρι: Επιδίωξη μας ο διάλογος – Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς του Πατριάρχη
[NewPost]: Γαβρόγλου από Φανάρι: Επιδίωξη μας ο διάλογος – Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς του Πατριάρχη

[NewPost]: Γαβρόγλου από Φανάρι: Επιδίωξη μας ο διάλογος – Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς του Πατριάρχη

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από κύκλους του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφορικά με τις εξελίξεις στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα σημείωσαν ότι όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημερωθεί επισήμως για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τις θέσει υπ’ όψιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ’ αυτών.

«Τον ενημέρωσα για ένα σύνολο θεμάτων και άκουσα τους προβληματισμούς του. Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις η επιδίωξη μας είναι ο διάλογος στον οποίο ξέρετε έχουμε μία ιδεολογική και πολιτική δέσμευση ως τρόπο να λύνονται τα όποια θέματα. Και πάμε παρακάτω. Και πάλι θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιότατο και για την ευκαιρία που μας έδωσε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σύνολο ζητημάτων που αφορούν και το Πατριαρχείο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Έχουμε να κάνουμε με μία –κυριολεκτικά- ιστορικού χαρακτήρα συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος και αυτό δεν πρέπει να μας ξεφεύγει. Όπως ξέρετε, το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο μακαριότατος, υπάρχουν θέματα που επεξεργαζόμαστε και τα οποία θα πρέπει να προχωρήσουμε. (….) Παραμένει το πλαίσιο μιας ιστορικής συμφωνίας και τα επόμενα βήματα είναι βήματα τεχνικότερου χαρακτήρα», πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!