Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Το φτηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου αποσύρεται πριν πεις τα-τα
[NewPost]: Το φτηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου αποσύρεται πριν πεις τα-τα

[NewPost]: Το φτηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου αποσύρεται πριν πεις τα-τα

Η ιδέα για το φτηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο γεννήθηκε στον Ρατάν Τάτα μια βροχερή ημέρα, όταν είδε μια τετραμελή οικογένεια πάνω σε ένα ποδήλατο.

«Με απασχολούσαν πολύ οι κίνδυνοι στους δρόμους», θυμάται ο Τάτα, πρώην πρόεδρος του ομώνυμου ομίλου, σε συνέντευξη του το Μάρτιο του 2011. «Αυτό που πραγματικά με ενέπνευσε ήταν το γεγονός ότι έβλεπα συνεχώς ολόκληρες οικογένειες Ινδών πάνω σε σκούτερ, τέσσερα ή πέντε άτομα, με το παιδί στρυμωγμένο ανάμεσα στην μητέρα και τον πατέρα… να διασχίζουν σκοτεινούς, ολισθηρούς δρόμους».

Σήμερα, μετά από εννιά χρόνια κυκλοφορίας, το Nano ετοιμάζεται για απόσυρση, με τους Τάτα να ανακοινώνουν νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι το αυτοκίνητο θα παράγεται από εδώ και μπρος μόνο κατά παραγγελία.

Ήταν 2003 όταν ο Ρατάν Τάτα ξεκίνησε την προσπάθειά του να κατασκευάσει το οικονομικότερο αυτοκίνητο, που αργότερα ονομάστηκε Nano, χρησιμοποιώντας τους πόρους της αυτοκινητιστικής εταιρίας του ομίλου του, Tata Motors.

Το Nano δεν ξανάγραψε απλά την ιστορία των οικονομικών αυτοκινήτων, άλλαξε την πολιτική ιστορία 34 χρόνων του ινδικού κράτους της Δυτικής Βεγγάλης. Η εταιρία αποφάσισε το 2006 να ιδρύσει το εργοστάσιο της στην Σινγκούρ, που απέχει περί τα 50 χιλιόμετρα από την Καλκούτα, την πρωτεύουσα του κράτους. Η Tata Motors σκόπευε να επενδύσει 2000 crore ρούπιες και να μετατρέψει την Σινγκούρ σε βιομηχανική πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!