Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Φρενίτιδα στο Twitter με την ομοιότητα Κάστρο -Τριντό (φωτό)
[NewPost]: Φρενίτιδα στο Twitter με την ομοιότητα Κάστρο -Τριντό (φωτό)

[NewPost]: Φρενίτιδα στο Twitter με την ομοιότητα Κάστρο -Τριντό (φωτό)

Σίγουρα ο πρωθυπουργός του Καναδά Ζαστίν Τριντό όταν εξέφραζε μέσω Twitter την μεγάλη του λύπη για τον χαμό ενός ”σπάνιου ηγέτη” όπως χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο, δεν περίμενε ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και θα αρχίσουν οι θεωρίες που τον ήθελαν ”στενά συνδεδεμένο” με εκείνον, όχι μόνο λόγω της μακρόχρονης φιλίας της οικογένειάς του, αλλά και… εξ αίματος.

Ο Τριντό επικρίθηκε έντονα στις ΗΠΑ και τη χώρα του για τον θερμό τόνο του μηνύματός του, καθώς το μήνυμα ήταν πολύ πιο θετικό από εκείνα των περισσότερων δυτικών ηγετών, οι οποίοι είτε καταδίκασαν την πολιτική του όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ή απέφυγαν διακριτικά το ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά είχε αναφερθεί, μάλιστα, με θέρμη στη βαθιά φιλία του εκλιπόντος πατέρα του με τον Κάστρο και τη δική του συνάντηση με τους τρεις γιους του Φιντέλ και τον αδελφό του Ραούλ, τον νυν πρόεδρο της Κούβας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα στις αρχές Νοεμβρίου.

Εξάλλου ο Κάστρο ήταν ένας από τους ανθρώπους που μετέφεραν τιμητικά το φέρετρο του πατέρα του Τριντό και πρώην πρωθυπουργού του Καναδά, Πιερ Έλιοτ Τριντό, στην κηδεία του το 2000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!