Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Φουλ ρυθμοί για τη Sunlight: Επανεκκινεί την παραγωγή εντός του Σεπτεμβρίου
[NewPost]: Φουλ ρυθμοί για τη Sunlight: Επανεκκινεί την παραγωγή εντός του Σεπτεμβρίου

[NewPost]: Φουλ ρυθμοί για τη Sunlight: Επανεκκινεί την παραγωγή εντός του Σεπτεμβρίου

Δυναμικά άρχισε η χρονιά για την Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia, η οποία πέτυχε στο τεράμηνο αύξηση των μεγεθών της σε επίπεδο παραγωγής, πωλήσεων και οργανικής κερδοφορίας, ενώ βάζει και πάλι μπροστά τις μηχανές για επανέναρξη της παραγωγής.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τετράμηνο, οι πωλήσεις σημείωσαν ρυθμό αύξησης άνω του 20% ακολουθώντας την ανοδική τάση της διεθνούς αγοράς βιομηχανικών μπαταριών, που συνεχίζει να αναπτύσσεται με υγιείς ρυθμούς. Η θετική πορεία του Ομίλου διακόπηκε από το περιστατικό της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 1η Μαΐου στο τμήμα βιομηχανικών μπαταριών του εργοστασίου της Ξάνθης και επηρέασε την παραγωγική και εμπορική του δραστηριότητα.

Αναλυτικά, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατά το 1ο εξάμηνο του 2018 ανήλθε σε 76 εκατ. ευρώ, έναντι 95,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ο δε κύκλος εργασιών της Εταιρείας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε σε 89,6 εκατ. ευρώ, έναντι 109,2 εκατ. ευρώ το 2017. Σημειώνεται ότι ο κλάδος καταναλωτικών μπαταριών πουλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, και κατά συνέπεια οι πωλήσεις αυτού δεν περιλαμβάνονται στις πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων κι αποσβέσεων (EBITDA) σε επίπεδο Ομίλου, ανήλθαν στα -27,2 εκατ. ευρώ, (-26,7 εκατ. ευρώ, η Εταιρεία), έναντι 13 εκατ. και 12,2 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα το 2017, απόρροια τόσο της απομείωσης στοιχείων του Ενεργητικού, όσο και της λειτουργικής αδράνειας των δύο τελευταίων μηνών του τρέχοντος εξαμήνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!