Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Φώτης Κουβέλης: Όσα είπα για τις φρεγάτες δεν απέχουν από την πραγματικότητα
[NewPost]: Φώτης Κουβέλης: Όσα είπα για τις φρεγάτες δεν απέχουν από την πραγματικότητα

[NewPost]: Φώτης Κουβέλης: Όσα είπα για τις φρεγάτες δεν απέχουν από την πραγματικότητα

Στην ΕΡΤ μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σχετικά με το θέμα των γαλλικών φρεγατών.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης τόνισε πως οι δηλώσεις του για τις φρεγάτες: «τη δεδομένη στιγμή και μετά την δημοσιότητα που δημιουργήθηκε, ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα».

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε πως το ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη και το χειρίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως η Ελλάδα δεν μπαίνει σε κούρσα εξοπλισμών: «Η αποτρεπτική μας δύναμη έχει και την επάρκεια και τη συγκρότηση που χρειάζεται», ενώ για το αν θα υπάρξει η επιλογή για την προμήθεια εξοπλιστικών είπε:«θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

Όσο για το αν υπήρξαν επικοινωνιακά λάθη στο θέμα των φρεγατών, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «είχα υποχρέωση να απαντήσω. Οι δηλώσεις μου δεν απείχαν από την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Υπήρχε η εκδοχή να έρθουν το καλοκαίρι οι φρεγάτες» και κλείνοντας είπε: «Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, όλα βρίσκονται σε εξέλιξη και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Εμείς συνυπολογίζουμε όλες τις πτυχές, καθώς και το οικονομικό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!