Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: «Φωτιές» ανάβει η δεύτερη αξιολόγηση – Τα δέκα μέτρα που «καίνε»
[NewPost]: «Φωτιές» ανάβει η δεύτερη αξιολόγηση – Τα δέκα μέτρα που «καίνε»

[NewPost]: «Φωτιές» ανάβει η δεύτερη αξιολόγηση – Τα δέκα μέτρα που «καίνε»

Επί ποδός βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνηση ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης που ξεκινά εντός της εβδομάδας με τους επικεφαλής των θεσμών (η Ντ. Βελκουλέσκου του Δ.Ν.Τ θα έρθει την Κυριακή στη χώρα μας καθώς θα πρέπει να παραστεί σε κηδεία συναδέλφου της στην Αμερική) και ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η προεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να περατωθεί επιτυχώς η δεύτερη φάση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν (έως τα μέσα Νοεμβρίου) και αυτό όχι απλώς για την εκταμίευση μιας ακόμη δόσης του πακέτου χρηματοδότησης που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο αλλά για να ολοκληρωθούν τάχιστα οι διαδικασίες των διαπραγματεύσεων με τους κρατικούς πιστωτές για την απομείωση του χρέους με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του χρόνου.

Τα δέκα μέτρα που “καίνε” και τα οποία θα κρίνουν την επιτυχία ή όχι της δεύτερης αξιολόγησης έχουν να κάνουν κυρίως με τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα, τα φορολογικά εταιρειών και φυσικών προσώπων και τα μισθολογικά ενός σημαντικού μέρους υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Ειδικότερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν.

1. Εργασιακά ιδιωτικού τομέα (θα αφορούν ζητήματα αλλαγής του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων ανά επιχείρηση, περιορισμό των δικαιωμάτων των συνδικαλιστών, συμμετοχή του 50% συν ένα των εργαζομένων για την προκήρυξη μιας απεργίας, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, καθορισμός κατώτατου μισθού και ημερομισθίου από το Υπουργείο ή τους κοινωνικούς εταίρους κλπ)

2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!