Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση από τον αδερφό της 26χρονης Ελισάβετ – «Δεν μας έλεγαν από πού να φύγουμε»
[NewPost]: Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση από τον αδερφό της 26χρονης Ελισάβετ – «Δεν μας έλεγαν από πού να φύγουμε»

[NewPost]: Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση από τον αδερφό της 26χρονης Ελισάβετ – «Δεν μας έλεγαν από πού να φύγουμε»

Ακόμα μια μήνυση κατατέθηκε από συγγενή θύματος της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής. Πρόκειται για τη μήνυση που κατέθεσε ο αδελφός του 99ού θύματος της τραγωδίας, της 26χρονης Ελισάβετ Χαρδαλούπα , στην οποία περιγράφεται ο πανικός και το χάος που επικράτησε την ώρα της πυρκαγιάς, καθώς και τις τραγικές στιγμές που ακολούθησαν.

Ο Ιωάννης Χαρδαλούπας, ο οποίος ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ, βρισκόταν στην Ελλάδα από τις 21 Ιουλίου για διακοπές και την ώρα που η φωτιά έζωσε το σπίτι του στον Νέο Βουτζά, βρισκόταν εκεί μαζ΄΄ι με τη μητέρα και την 26χρονη αδερφή του.

Η περιγραφή του συγκλονίζει:

«Τη Δευτέρα το πρωί (23 Ιουλίου 2018) κατέβηκα για διάφορες εργασίες μου στην Αθήνα και επέστρεψα στο σπίτι μας περί ώρα 17.00 μ.μ.

Αφού έφτασα, με το αυτοκίνητό μου, στο σπίτι μας, είδα πολλούς καπνούς και την αδελφή μου να ρίχνει νερό με το λάστιχο σε διάφορα μέρη του σπιτιού μας και της αυλής μας, και έσπευσα να τη βοηθήσω και εγώ.

Στη συνέχεια καταλάβαμε, ότι οι καπνοί γινόντουσαν μεγαλύτεροι και όλα έδειχναν, ότι η φωτιά ήταν στο δάσος και πλησίον στο Ν. Βουτζά και ότι προφανώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τα σπίτια μας και για όλους μας.

Δυστυχώς, δεν είδαμε πουθενά πυροσβεστικά οχήματα και ούτε εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Την απουσία αυτή την είδαμε αρχικά αισιόδοξα, ήτοι, ότι αφού δεν υπήρχαν πυροσβεστικά μέσα δεν θα είναι σοβαρή και επικίνδυνη φωτιά, αλλά στη συνέχεια, αντιληφθήκαμε, ότι τα πράγματα έπαιρναν επικίνδυνες διαστάσεις και η παντελής απουσία πυροσβεστικών μέσων πλέον μας ανησύχησε ιδιαίτερα.

Μετά την 17.30 ώρα πέρασε τυχαία ένα περιπολικό όχημα της Αστυνομίας με δύο αστυνομικούς μέσα σ΄ αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!