Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Φόροι χωρίς τέλος έως τον Ιανουάριο – Έσοδα 7,5 δισ. ευρώ αναμένει το κράτος
[NewPost]: Φόροι χωρίς τέλος έως τον Ιανουάριο – Έσοδα 7,5 δισ. ευρώ αναμένει το κράτος

[NewPost]: Φόροι χωρίς τέλος έως τον Ιανουάριο – Έσοδα 7,5 δισ. ευρώ αναμένει το κράτος

Συνεχή θα είναι τα ραντεβού που των φορολογούμενων με την εφορία , καθώς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές αρχίζουν οι πληρωμές φόρων και διάφορων τελών.

Κάθε μήνα και έως τον Ιανουάριο του 2019 θα πρέπει να πληρώνουν δύο ή και τρεις φορολογαριασμούς, πέραν των υποχρεώσεων του παρελθόντος, όπως οι μηνιαίες δόσεις για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συνολικά, από τον Ιούλιο έως το τέλος Ιανουαρίου 2019 τα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό των περίπου 7,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Δημοκρατία:

  • Φόρος εισοδήματος: Στις 31 Ιουλίου καταβλήθηκε η πρώτη δόση που προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Η δεύτερη δόση του σχετικού φόρου θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου. Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων ενσωματώνονται έως πέντε διαφορετικοί φόροι: φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου.
  • ΕΝΦΙΑ : Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ . Ο φετινός θα πληρωθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.
  • Τέλη κυκλοφορίας 2019: Εως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας, που -όπως φαίνεται- δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!