Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Οι φοιτητές ορίζουν τους εκπροσώπους τους με απόφαση του Κ. Γαβρόγλου
[NewPost]: Οι φοιτητές ορίζουν τους εκπροσώπους τους με απόφαση του Κ. Γαβρόγλου

[NewPost]: Οι φοιτητές ορίζουν τους εκπροσώπους τους με απόφαση του Κ. Γαβρόγλου

Στους φοιτητικούς συλλόγους θα πέφτει το βάρος της διοργάνωσης εκλογών , όπως προκύπτει από απόφαση που εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου .

Ο υπουργός προχώρησε σε αλλαγή της απόφασης για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ΑΕΙ .

Η νέα τροποποιητική απόφαση προβλέπει ότι «οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων εκλέγονται με τους αναπληρωτές τους από το σύνολο των φοιτητών με δικαίωμα συμμετοχής». Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται σε ετήσια βάση και σε κοινή ημερομηνία, η οποία ορίζεται και προκηρύσσεται από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα των φοιτητών.

Οι φοιτητές, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή , ψηφίζουν για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε τρεις διαφορετικές κάλπες , που αφορούν τη συμμετοχή τους στο τμήμα (συνέλευση τμήματος και γενική συνέλευση Τομέα), τη σχολή (γενική συνέλευση και κοσμητεία) και τη σύγκλητο. Η εκλογή γίνεται με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία, η οποία προκηρύσσεται από τα όργανα των φοιτητών, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη συγκρότηση σχετικής εφορευτικής επιτροπής, ανά τμήμα, ανά σχολή και ανά ίδρυμα.

Η βασική διαφορά είναι ότι με την προηγούμενη απόφαση η εκλογή γίνεται με άμεση , μυστική και καθολική ψηφοφορία και προκηρυσσόταν από τον πρύτανη, ο οποίος και συγκροτεί σχετική τριμελή εφορευτική επιτροπή, αποτελούμενη κατά περίπτωση από φοιτητές με δικαίωμα συμμετοχής ή από μέλη της οικείας κατηγορίας προσωπικού με τους αναπληρωτές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!