Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: «Η φυλακή είναι αίσχος, αλλά άξιζε τον κόπο»
[NewPost]: «Η φυλακή είναι αίσχος, αλλά άξιζε τον κόπο»

[NewPost]: «Η φυλακή είναι αίσχος, αλλά άξιζε τον κόπο»

“Η φυλακή είναι αίσχος, αλλά το άξιζε”: ο Σάιμον Ρόσκο Μπλέβινς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών για διατάραξη δημόσιας τάξης επειδή παρέμεινε επί 75 ώρες πάνω σε ένα φορτηγό, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει την παράδοση εξοπλισμού για εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου στο Λάνκασιρ της Βρετανίας.

Οδηγήθηκε στη φυλακή μαζί με τους ακτιβιστές φίλους του, τον Ρίτσαρντ Ρόμπερτς, 36 ετών και τον Βρετανοκύπριο Ριτς Λοΐζου, 31. Οι συγκρατούμενοί τους, όπως αφηγήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Independent σήμερα, δεν καταλάβαιναν ποιο ήταν το αδίκημα, αφού δεν κατέστρεψαν τίποτα, κατέβηκαν οικειοθελώς από το φορτηγό και δεν άφησαν πίσω τους ούτε καν απορρίματα. Κάποιοι μάλιστα τους ρώτησαν αν είναι “πολιτικοί κρατούμενοι”.

“Ένας με ρώτησε αν ήμουν πολιτικός κρατούμενος”, είπε ο 26χρονος Μπλέβινς. Του απάντησα, «ίσως όλοι να είμαστε, κατά κάποιο τρόπο». Κι εκείνος είπε: Όχι, εγώ είμαι εδώ επειδή είμαι άπληστος. Εσύ, επειδή νοιάζεσαι για τον πλανήτη”.

Ο Μπλέβινς και το Ρόμπερτς καταδικάστηκαν τον Σεπτέμβριο σε φυλάκιση 16 μηνών, ο Λοΐζου σε 15, γεγονός που προκάλεσε κατάπληξη όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και σε ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το περιβάλλον, σε ακαδημαϊκούς και στις οικογένειές τους.

Άσκησαν έφεση, με το σκεπτικό ότι η ποινή τους ήταν δυσανάλογη του αδικήματος και αποφυλακίστηκαν υπό όρους στα μέσα Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!