Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Οι φυλακές-κολαστήρια του Κιμ Γιονγκ Ουν που είναι ορατές και από το… Διάστημα (φωτό)
[NewPost]: Οι φυλακές-κολαστήρια του Κιμ Γιονγκ Ουν που είναι ορατές και από το… Διάστημα (φωτό)

[NewPost]: Οι φυλακές-κολαστήρια του Κιμ Γιονγκ Ουν που είναι ορατές και από το… Διάστημα (φωτό)

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι νέες δορυφορικές φωτογραφίες από τις φυλακές της Βόρειας Κορέας , οι οποίες αποκαλύπτουν ότι η Πιονγιάνγκ όχι μόνο τις διατηρεί, αλλά τις επεκτείνει.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στα κολαστήρια που έχει κατασκευάσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τους αντιπάλους του, υπάρχουν από ηλεκτρικές περιφράξεις μέχρι… τεράστια κρεματόρια.

Σύμφωνα μάλιστα με την Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα (HRNK), μιας ΜΚΟ που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, το διαβόητο «στρατόπεδο 25» διπλασιάστηκε σε μέγεθος τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μάλιστα, το ίδιο αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες, που περιλαμβάνονται σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας και ελήφθησαν τον Μάιο και τον Αύγουστο.

Σημειώνεται πως στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από την έκθεση του ΟΗΕ , προστέθηκαν έξι νέα φυλάκια κι αναβαθμίστηκε ένα κτίριο, που χρησιμοποιείται, όπως καταγγέλλεται, ως κρεματόριο. Τα ευρήματα αυτά συνάδουν με φωτογραφίες του περασμένου Μαϊου της Google Earth, που δείχνουν ανθρώπους να θερίζουν σπαρτά εντός της περιμέτρου των φυλακών, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

«Από την ανάλυση των δορυφορικών φωτογραφιών, επιβεβαιώνεται πως το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα ευρύ δίκτυο παράνομων φυλακών, ώστε να εκβιάζει, να ελέγχει και να τιμωρεί τον πληθυσμό της χώρας», δήλωσε το στέλεχος της HRNK, Γκρεγκ Σκαρλατόιου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!