Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Εξηγήσεις έδωσε η Βουλγαρία για την έκδοση των 7 «Γκιουλενιστών»
[NewPost]: Εξηγήσεις έδωσε η Βουλγαρία για την έκδοση των 7 «Γκιουλενιστών»

[NewPost]: Εξηγήσεις έδωσε η Βουλγαρία για την έκδοση των 7 «Γκιουλενιστών»

Eξηγήσεις για την έκδοση των 7 Γκιουλενιστών τους οποίους η Τουρκία κατηγορεί ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου έδωσε η βουλγαρική κυβέρνηση μέσω του υποδιευθυντή της συνοριακής αστυνομίας.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο ανώτερος αξιωματικός Σβετοσλάβ Λαζάροφ, οι 7 τούρκοι απελάθηκαν στην Τουρκία βάσει διεθνών και διακρατικών συμφωνιών από την στιγμή που δεν αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο στην Βουλγαρία.

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες σύλληψης ο βούλγαρος αξιωματικός είπε ότι οι 7 συνελήφθησαν στην συνοριακή πόλη Ρούσε λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν περάσουν στην Ρουμανία που ήταν πιθανότατα και ο πρώτος προορισμός τους.

Όλοι είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα μέσω των οποίων διαπιστώθηκε ότι μπήκαν παράνομα στην Βουλγαρία αλλά και ότι καταζητούνται από τις τουρκικές αρχές για συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Κατά την διάρκεια της 24ώρης κρατησής τους από τις βουλγαρικές αρχές αρνήθηκαν την κατηγορία αυτή, αλλά συγχρόνως δεν εξέφρασαν και αίτημα πολιτικού ασύλου στην Βουλγαρία με αποτέλεσμα να εφαρμοσθούν οι νόμοι και να απελαθούν, κατέληξε ο βούλγαρος ανώτερος αξιωματικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!