Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Ευρωπαίος αξιωματούχος: Υπάρχει πρόοδος αλλά έχουμε δρόμο – Χωρίς την Λαγκάρντ το Eurogroup της Δευτέρας
[NewPost]: Ευρωπαίος αξιωματούχος: Υπάρχει πρόοδος αλλά έχουμε δρόμο – Χωρίς την Λαγκάρντ το Eurogroup της Δευτέρας

[NewPost]: Ευρωπαίος αξιωματούχος: Υπάρχει πρόοδος αλλά έχουμε δρόμο – Χωρίς την Λαγκάρντ το Eurogroup της Δευτέρας

Για ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ”πρόοδο” στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς κάνει λόγο ευρωπαίους αξιωματούχος, πέντε ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρα, για το οποίο, ωστόσο, αφήνει ανοιχτό αν θα υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αξιωματούχο, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν θα συμμετάσχει στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

To Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα επικεντρωθεί, κυρίως, στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι έχει γίνει «πολύ σημαντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες» και υπάρχει «κλίμα συνεργασίας».

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, καθώς ένας μικρός αριθμός θεμάτων παραμένει προς διευθέτηση.

Αναφορικά με τα ζητήματα που μπορεί να ”σκαλώσουν” στην διαπραγμάτευση, ο ευρωπαίος αξιωματούχος υπογραμμίζει τα εργασιακά για τα οποία τονίζει ότι ”δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο”.

Αν παραμείνει μόνο ένα θέμα ανοιχτό ως τη Δευτέρα, το οποίο είναι «πολιτικά ευαίσθητο», «είμαι βέβαιος ότι θα συζητηθεί στο Eurogroup», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

Εξάλλου, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM ) θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης το πακέτο των βραχυπρόθεσμων μέτρων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για το ελληνικό χρέος έως το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!