Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Έτοιμη να συνεργαστεί με το νέο απεσταλμένο του ΟΗΕ η Δαμασκός
[NewPost]: Έτοιμη να συνεργαστεί με το νέο απεσταλμένο του ΟΗΕ η Δαμασκός

[NewPost]: Έτοιμη να συνεργαστεί με το νέο απεσταλμένο του ΟΗΕ η Δαμασκός

Η Δαμασκός ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τον νέο απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Νορβηγό Γκέιρ Πέντερσεν, «υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ακολουθήσει τις μεθόδους του προκατόχου του», σύμφωνα με Σύρο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται η συριακή εφημερίδα Al-Watan.

Ο διπλωμάτης, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στα τέλη Νοεμβρίου, είναι ο τέταρτος διαπραγματευτής αρμόδιος για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία που άρχισε το 2011. Θα διαδεχτεί τον Ιταλοσουηδό Στάφαν ντε Μιστούρα, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον Οκτώβριο έπειτα από τέσσερα χρόνια άκαρπων προσπαθειών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊζάλ Μοκντάντ, δήλωσε στην Al-Watan ότι η Συρία θα συνεργαστεί με τον νέο απεσταλμένο του ΟΗΕ, όπως έκανε και με τους τρεις προκατόχους του, αλλά “υπό την προϋπόθεση ότι ο νέος απεσταλμένος δεν θα ακολουθήσει τις μεθόδους” του ντε Μιστούρα.

“Προσδίδουμε πλήρη πίστη στην ενότητα της χώρας και του λαού της Συρίας, και δεν θα υποστηρίξουμε τους τρομοκράτες, όπως έκανε ο προκάτοχός του”, υποστήριξε ο Μοκντάντ, υποδηλώνοντας τις ομάδες ανταρτών.

Η Δαμασκός είχε κατηγορήσει επανειλημμένα τον Στάφαν ντε Μιστούρα για μεροληπτική στάση στη συριακή σύγκρουση.

Ο Γιαχία αλ-Αρίντι, εκπρόσωπος της Επιτροπής των συριακών διαπραγματεύσεων, η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες ομάδες της αντιπολίτευσης, εκτίμησε από την πλευρά του ότι η αλλαγή απεσταλμένου επηρεάζει ελάχιστα την τύχη της χώρας του αν δεν υπάρχει η διεθνής βούληση και η συναίνεση σε έναν πολιτικό οδικό χάρτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!