Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: ΕSM: Αυτά είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους
[NewPost]: ΕSM: Αυτά είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους

[NewPost]: ΕSM: Αυτά είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους

H εξομάλυνση του προφίλ των αποπληρωμών, τα μέτρα μείωσης του κινδύνου από τα επιτόκια και η άρση μιας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων του 2017 για ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους είναι τα τρία στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Αυτό ανάφερε ο ο Kalin Anev Janse, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM ) και γενικός γραμματέας του ESM και του EFSF, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung.

«Μας ζητήθηκε να εξετάσουμε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Επί του παρόντος επεξεργαζόμαστε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα», δήλωσε ο Janse, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να πω παρά πολλά για αυτά, επειδή έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά μας και δεν έχουμε ανακοινώσει κάτι. Είναι μία πολιτική διαδικασία ακόμη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις μεταξύ των μετόχων, τις οποίες πρέπει να λάβουμε υπόψη» υπογράμμισε ο Janse.

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στην φύση των μέτρων:

Ερωτηθείς αν ο ESM εξετάζει την επιμήκυνση του χρόνου λήξης των ομολόγων που εκδίδει, ο Janse απάντησε: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη το ενεργητικό μας, όταν εξετάζουμε το προφίλ των ωριμάνσεων ή, με άλλα λόγια, θα πρέπει το ενεργητικό και το παθητικό μας να ταιριάζουν μέχρι ένα βαθμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!