Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας;
[NewPost]: Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας;

[NewPost]: Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας;

Ούτε τη μίση από την αναμενόμενη προστασία από τον ήλιο δεν μας προσφέρουν τα αντηλιακά, σύμφωνα με έρευνα.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι τα ίδια τα προϊόντα, αλλά η πρόχειρη εφαρμογή τους, λένε οι επιστήμονες του King’s College στο Λονδίνο.

Θεωρητικά, ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 θα έπρεπε να είναι αρκετό για να εμποδίσει τις βλαβερές επιδράσεις από τον ήλιο.

Στην πράξη, όμως, χρειαζόμαστε δείκτη 30 ή 50 για να είμαστε ασφαλείς, σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, που διεξήγαγαν πειράματα με εθελοντές στα εργαστήρια τους.

Τα νέα φτάνουν εν μέσω καύσωνα στο Λονδίνο, όπου οι υπηρεσίες υγείας αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο Νικ Σκρίβεν, πρόεδρος αντιπροσωπείας των υπαλλήλων υγείας Society of Acute Medicine δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες γιατρού, το νοσοκομείο είχε πολύ δουλειά το σαββατοκύριακο, με ασθενείς να χρειάζονται φροντίδα για παθήσεις που σχετίζονται με αφυδάτωση, όπως ουρολοιμώξεις και λοιμώξεις του στήθους.

Η Κιμ Σάνλει, κρατικό στέλεχος στο Royal College of Nursing, δήλωσε ότι οι νοσοκόμες ανέφεραν θερμοκρασίες ύψους 30C σε κάποιους θαλάμους του νοσοκομείου.

Η ίδια είπε στο BBC: «Οι θάλαμοι φτάνουν τους 30 βαθμούς κελσίου, και οι νοσοκόμες ανακατεύονται, ζαλίζονται και δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν.»

«Και αυτό με τη σειρά του έχει επιπτώσεις στη φροντίδα των ασθενών, εφόσον οι ίδιες καλούνται να πάρουν αποφάσεις για δόσεις φαρμάκων και γενικά κάνουν ένα επάγγελμα που απαιτεί σωματικό κόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!