Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Έρευνα: Στα 450 ευρώ το χριστουγεννιάτικο καλάθι – Μειωμένη φέτος η αγοραστική κίνηση
[NewPost]: Έρευνα: Στα 450 ευρώ το χριστουγεννιάτικο καλάθι – Μειωμένη φέτος η αγοραστική κίνηση

[NewPost]: Έρευνα: Στα 450 ευρώ το χριστουγεννιάτικο καλάθι – Μειωμένη φέτος η αγοραστική κίνηση

Μετρημένοι στις αγορές τους πρόκειται να είναι φέτος τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές ενώ το 15% αναμένεται να μην αγοράσει καν δώρα. Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα της Deloitte για τον χριστουγεννιάτικο προϋπολογισμό σε 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται για 20η χρονια, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων τα Χριστούγεννα , θα είναι μειωμένη κατά 7 ευρώ σχέση με το 2016. Παρότι το αρνητικό κλίμα επηρεάζει την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταναλωτών ο διαθέσιμος προϋπολογισμός τους για τα Χριστούγεννα του 2017 (450 ευρώ) είναι υψηλότερος σε σχέση με το μέσο προϋπολογισμό των Ευρωπαίων καταναλωτών, ο οποίος εκτιμάται σε 445 ευρώ.

Αντίστοιχα στην Ευρώπη, ο μέσος εκτιμώμενος προϋπολογισμός του 2017 (445 ευρώ) είναι αυξημένος σε σχέση με τις χριστουγεννιάτικες αγορές του 2016 (433 ευρώ).

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές στην Ελλάδα εκτιμούν ότι θα ξοδέψουν τα περισσότερα χρήματα από το σύνολο του προϋπολογισμού τους φέτος για φαγητό και ποτό, εν αντιθέσει με τους Ευρωπαίους καταναλωτές θα ξοδέψουν τα περισσότερα χρήματα για δώρα.

Στην Ελλάδα ο ρουχισμός και η υπόδηση θα προσφερθούν περισσότερο ως δώρα σε ενήλικες, ενώ ακολουθούν τα βιβλία, τα καλλυντικά και τα αρώματα. Τα γεύματα σε εστιατόρια μπαίνουν στην ελληνική δεκάδα των πιο προσφερόμενων δώρων προς ενήλικες φέτος, τη στιγμή που πέρυσι βρίσκονταν στη 12η θέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!