Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Έρχεται «κούρεμα» από τις τράπεζες στους τόκους κόκκινων δανείων – Ποιοι δανειολήπτες θα προηγηθούν
[NewPost]: Έρχεται «κούρεμα» από τις τράπεζες στους τόκους κόκκινων δανείων – Ποιοι δανειολήπτες θα προηγηθούν

[NewPost]: Έρχεται «κούρεμα» από τις τράπεζες στους τόκους κόκκινων δανείων – Ποιοι δανειολήπτες θα προηγηθούν

Τα καταναλωτικά δάνεια στα οποία υπάρχουν μόνον προσωπικές εγγυήσεις αλλά χωρίς εμπράγματες διασφαλίσεις θα ρίξουν το κύριο βάρος τους οι Τράπεζες με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια που θα συζητηθεί με τους πιστωτές στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης. Το δεδομένο είναι ότι μέχρι τα τέλη του 2019 θα πρέπει να απομειωθούν κατά 40% τα τραπεζικά ανοίγματα (δηλαδή να μειωθούν κατά 41,9 δις ευρώ τα κόκκινα δάνεια κάθε κατηγορίας) όπως έχει συμφωνηθεί με το τρίτο Μνημόνιο.

Η αρχή της εκκαθάρισης θα γίνει με τα καταναλωτικά δάνεια αξίας 17 δις ευρώ που φτάνουν σχεδόν τα δύο εκατομμύρια υποθέσεις με την πλειονότητα των περισσοτέρων να αφορά κατόχους που οφείλουν κάτω από 20.000 ευρώ. Επόμενο στοίχημα θα αποτελέσουν τα επιχειρηματικά δάνεια που αποτελούν και τον μεγαλύτερο όγκο αλλά και αξία των κόκκινων δανείων (65 δις ευρώ)και μέσω των οποίων κρίνεται η τύχη επιχειρηματιών ,εργαζομένων, παραγωγής κλπ στη χώρα μας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Τράπεζες καλούν ήδη επιχειρηματίες προτείνοντας “κούρεμα” έως 30% στους τόκους και όχι στο κεφάλαιο του δανείου με σκοπό να προχωρήσουν σε σχέδιο αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου αλλά και νέο πλάνο λειτουργίας της επιχείρησης ώστε να καταστεί βιώσιμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!