Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Επιμένει στις προκλήσεις η Τουρκία: Κάνουν σαν να μαθαίνουν πρώτη φορά τις θέσεις μας για τα Ίμια
[NewPost]: Επιμένει στις προκλήσεις η Τουρκία: Κάνουν σαν να μαθαίνουν πρώτη φορά τις θέσεις μας για τα Ίμια

[NewPost]: Επιμένει στις προκλήσεις η Τουρκία: Κάνουν σαν να μαθαίνουν πρώτη φορά τις θέσεις μας για τα Ίμια

Σχεδόν καθημερινές έχουν γίνει πλέον οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, με τον Ερντογάν αλλά και μέλη της Τουρκικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να αμφισβητούν συνεχώς διεθνείς συνθήκες και να μιλούν για γκρίζες ζώνες, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έστειλε από τον Ήπειρο αυστηρό μήνυμα, κάνοντας λόγο για ”ηλίθιες δηλώσεις”.

Σήμερα, με αφορμή την χθεσινή δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι τα ”Ίμια είναι ελληνικό έδαφος”, την εικόνα ήρθε να… συμπληρώσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χουσεϊν Μουφτίογλου, ο οποίος με τον τρόπο του σε γραπτή του δήλωση, εμφανίστηκε ”έκπληκτος” από τις αντιδράσεις για την συγκεκριμένη θέση του υπουργού, καθώς όπως ανέφερε ότι ”η στάση μας σχετικά με την κυριαρχία της χώρας μας στα Ίμια είναι γνωστή από το 1996. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας.

Όπως πρόσθεσε, επίσης, ”στην Ελλάδα κάνουν σαν να μαθαίνουν πρώτη φορά τις θέσεις μας για τα Ίμια”.

Σφοδρές αντιδράσεις από την Ελληνική πλευρά

Αυστηρά είναι τα μηνύματα για την τουρκική πρόκληση από τους έλληνες αξιωματούχους, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αντιπολίτευση.

«Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!