Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Επιμένει το ΔΝΤ στην περικοπή συντάξεων
[NewPost]: Επιμένει το ΔΝΤ στην περικοπή συντάξεων

[NewPost]: Επιμένει το ΔΝΤ στην περικοπή συντάξεων

Για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν υπάρχει θέμα ματαίωσης του μέτρου περικοπής των συντάξεων, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζοντας ότι η περικοπή ψηφίστηκε το 2007, ο Ράις τόνισε ότι το ΔΝΤ επιμένει στην εφαρμογή του μέτρου, η οποία «θα βελτιώσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Ελλάδας και θα στείλει ένα μήνυμα στους επενδυτές ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων».

Σημείωσε επίσης ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ωθεί την Ελλάδα προς μια πιο φιλική στην ανάπτυξη και πιο κοινωνικά δίκαιη πολιτική, δημιουργώντας δημοσιονομικό χώρο για μειώσεις φόρων και δαπάνες κοινωνικής πολιτικής.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε επίσης πως κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εποπτείας, εξετάσθηκε ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο», ενώ για την επόμενη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ανέφερε ότι θα εκδοθεί στις αρχές του 2019.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε σε ομιλία του προς επενδυτές ότι η ακύρωση του μέτρου για τη μείωση της προσωπικής διαφοράς δεν θα επηρεάσει το ασφαλιστικό σύστημα μετά το 2030 .

Υποστήριξε δε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι σήμερα το ΔΝΤ εκτιμά ακόμη ότι το μέτρο είναι διαρθρωτικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!