Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Επικίνδυνες ακροβασίες στους «Ανθρωποφάγους» – «Όλες οι σημαίες είναι στις θέσεις τους» διαβεβαιώνει το ΥΠΕΝ
[NewPost]: Επικίνδυνες ακροβασίες στους «Ανθρωποφάγους»  – «Όλες οι σημαίες είναι στις θέσεις τους» διαβεβαιώνει το ΥΠΕΝ

[NewPost]: Επικίνδυνες ακροβασίες στους «Ανθρωποφάγους» – «Όλες οι σημαίες είναι στις θέσεις τους» διαβεβαιώνει το ΥΠΕΝ

Γαϊτανάκι αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα στήθηκε γύρω από τους «Ανθρωποφάγους», μετά το περιστατικό με τους τρεις νεαρούς που ύψωσαν την ελληνική σημαία σε μία από τις βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων και τον πρωθυπουργό της γείτονας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, να ισχυρίζεται ότι Τούρκοι κομάντος την κατέβασαν, ενώ σύμφωνα με την Hurriyet είχε υποβληθεί στην Ελλάδα αίτημα υποστολής της.

Ωστόσο, δημοσιογράφος που έφθασε σε απόσταση 500 μέτρων -λόγω απαγορευτικού από το Λιμενικό - από τη μία βραχονησίδα, διαπίστωσε πως η ελληνική σημαία παραμένει στον ιστό της, στον “Μεγάλο Ανθρωποφάγο”, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάλογη εικόνα για τον “Μικρό Ανθρωποφάγο”.

«Όλες οι σημαίες είναι στις θέσεις τους» διαβεβαίωσε την Τρίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κορυφαία πηγή του υπουργείου Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το λιμενικό σώμα , έχει αναλάβει από τη Δευτέρα την επιτήρηση των βραχονησίδων γύρω από του Φούρνους.

Αποστολή στους Ανθρωποφάγους

Στο θαλάσσιο χώρο κοντά στις ελληνικές βραχονησίδες «Ανθρωποφάγους» στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών βρέθηκε το samostimes.gr, ωστόσο δεν κατόρθωσε να πλησιάσει σε κοντινότερη απόσταση των 500 μέτρων, λόγω απαγόρευσης του λιμενικού.

Ο δημοσιογράφος με ιδιωτικό σκάφος επιχείρησε να προσεγγίσει τις δυο βραχονησίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι σημαίες παραμένουν ή έχουν κατέβει.

Τα δυο αυτά νησάκια έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο στο στόχαστρο της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε αυτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!