Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό – Ραντεβού Αναστασιάδη και Ακιντζί στη Γενεύη
[NewPost]: Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό – Ραντεβού Αναστασιάδη και Ακιντζί στη Γενεύη

[NewPost]: Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό – Ραντεβού Αναστασιάδη και Ακιντζί στη Γενεύη

Αρχίζουν και πάλι τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη , και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί , μετά τη χθεσινή απεμπλοκή η οποία ήρθε μετά το δείπνο, στο οποίο παρακάθισαν οι δύο ηγέτες. Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση τους στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου, με κατάθεση χαρτών δύο μέρες μετά και έναρξη διεθνούς Συνόδου για την Κύπρο, με συμμετοχή των εγγυητριών και άλλων μερών,

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy , η συνάντηση της Δευτέρας θα γίνει στις 9:30 το πρωί και οι εντατικές διαβουλεύσεις θα πραγματοποιούνται μέρα παρά μέρα μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, οπότε οι ηγέτες θα συναντηθούν στην Γενεύη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα, θα συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο, προς συζήτηση των καταιγιστικών εξελίξεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών , «οι δύο ηγέτες αξιολόγησαν την κατάσταση στις διαπραγματεύσεις και αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα. Οι ηγέτες αποφάσισαν να επιστρέψουν αμέσως στη διαπραγμάτευση και έχουν δώσει οδηγίες στους διαπραγματευτές τους να συνεχίσουν τις συναντήσεις τους ούτως ώστε να πετύχουν περαιτέρω πρόοδο σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα κατά τρόπο αλληλεξαρτώμενο. Οι ηγέτες θα συναντώνται επίσης όποτε χρειαστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!