Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Οι επαγγελματίες που προμηθεύτηκαν POS αλλά «ξέχασαν» να τα χρησιμοποιήσουν
[NewPost]: Οι επαγγελματίες που προμηθεύτηκαν POS αλλά «ξέχασαν» να τα χρησιμοποιήσουν

[NewPost]: Οι επαγγελματίες που προμηθεύτηκαν POS αλλά «ξέχασαν» να τα χρησιμοποιήσουν

Σε βαθιά αχρηστία έχουν πέσει από πέρυσι εκατοντάδες χιλιάδες POS (τερματικά πληρωμής με κάρτες) από τους κατόχους τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες παρά την υποχρέωση που ανέλαβαν το 2017 να τα αποκτήσουν και να τα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με πελάτες τους .

Οι συνήθεις ύποπτοι κλάδοι επαγγελματιών για φοροδιαφυγή (δικηγόροι, λογιστές, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, λογιστές, νοσηλευτές, ψυχολόγοι κλπ) παρά την εκτεταμένη, από το 2015, χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, εξακολουθούν να αδιαφορούν αρνούμενοι να πληρωθούν, παρότι απέκτησαν υποχρεωτικά POS, με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους η ακόμη το κάνουν σε συνεννόηση μαζί τους μειώνοντας το ποσό που θα πλήρωναν μαζί με τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)για τη χρήση του πλαστικού χρήματος στη χώρα μας αρκετοί από τους ελεύθερους επαγγελματίες συμμετέχουν ελάχιστα έως μηδενικά στο συνολικό τζίρο των 23 δισ. ευρώ που κατέγραψε η χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών καθώς η συμμετοχή τους μετά βίας φτάνει το 1,1%, ενώ σε αριθμό ηλεκτρονικών συναλλαγών μόλις 0,5%.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στη μελέτη του ΙΟΒΕ, για δραστηριότητες επαγγελματικών κλάδων που χαρακτηρίζονται ως «μετρίου και υψηλού ρίσκου» αναφορικά με την συνεισφορά τους στη φοροδιαφυγή. Ετερο παράδειγμα στην περιορισμένη χρήση των POS ο κλάδος εστίασης και ποτών. Εκτός του ότι σπανίως οι επαγγελματίες του κόβουν αποδείξεις, σε επίπεδο ηλεκτρονικών συναλλαγών αντιπροσωπεύουν μόλις το 4,2% του τζίρου με πλαστικό χρήμα και το 6,2% επί του αριθμού των συναλλαγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!