Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Εντυπωσιακές βολές του Πυροβολικού στη Θράκη
[NewPost]: Εντυπωσιακές βολές του Πυροβολικού στη Θράκη

[NewPost]: Εντυπωσιακές βολές του Πυροβολικού στη Θράκη

Βολές καμπύλης τροχιάς, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων μονάδων Πυροβολικού του Δ’ Σώματος Στρατού της Θράκης, πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο 6-9 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως αυτών και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το ΓΕΣ με μία σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών.

Οι μονάδες Πυροβολικού που ασκήθηκαν ήταν του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη», των ΧΙΙ (12ης) και XVI (18ης) Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «ΕΒΡΟΣ» και (XVI Μ/Κ ΜΠ) «Διδυμότειχο» αντιστοίχως, καθώς και της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ) «Αψός».

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και για να υπάρχει και καλύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα και η όλη εκπαίδευση να είναι πιο οικονομική και αποτελεσματική, οι βολές του πυροβολικού συνδυάστηκαν με την ταυτόχρονη υποστήριξη τμημάτων ελιγμού (Πεζικού και Τεθωρακισμένων) που ενεργούν στην περιοχή ευθύνης του Δ’ΣΣ, προσομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες.

«Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, η εκπαίδευση έγινε υπό ρεαλιστικές συνθήκες και αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης¨σημειώνεται χαρακτηριστικά από το ΓΕΣ.

Το προσωπικό εκτέλεσε με ακρίβεια, ημερήσιες και νυχτερινές βολές, με Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) τύπου RM-70, Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Μ109Α3GEA2 και τα υπερσύγχρονα PzH-2000GR, καθώς και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) τύπου Μ106 των 4,2’’.

GALLERY
8

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!