Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Ένταξη νέων έργων 13 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
[NewPost]: Ένταξη νέων έργων 13 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

[NewPost]: Ένταξη νέων έργων 13 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

Την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, 4 έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την οδική ασφάλεια, συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ, αποφάσισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook.

Τα έργα αφορούν στην εξασφάλιση διαθέσιμης εργολαβίας για την αντιμετώπιση έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών και προβλημάτων οδικής ασφάλειας κατά την τριετία 2019-2021 στο εθνικό οδικό δίκτυο εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας, όπως και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Επίσης σε διαφορετική ανάρτησή του, ο υφυπουργός γνωστοποίησε την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 350.000 ευρώ, «για την εκπόνηση μελετών και τη χρηματοδοτική ωρίμανση έργων στο δήμο Μύκης».

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση οι μελέτες αφορούν σε:

- Έργα διευθέτησης χειμάρρων – αντιπλημμυρικής προστασίας των οικισμών Σμίνθης και Μύκης με μήκος παρέμβασης 4.5 χλμ και 1.6 χλμ αντίστοιχα.

- Δημιουργία υπαίθριων χώρων πολλαπλών χρήσεων, αναψυχής, εκπαίδευσης και αθλητισμού στους οικισμούς Ωραίου, Γλαύκης, ‘Ανω Θερμών, Χρυσού και Δημαρίου. Επίσης, από το υπουργείο έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1,75 εκατ. ευρώ για έργα δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό της Κοτύλης, ήδη από τον Αύγουστο του 2018.

«Το υπουργείο και η κυβέρνηση στηρίζουν έμπρακτα και όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, με βάση το ενδιαφέρον και την τεχνική τους προετοιμασία, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών» σημειώνει ο υφυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!