Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Εντατικές διαβουλεύσεις για συνολική συμφωνία τη Δευτέρα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup
[NewPost]: Εντατικές διαβουλεύσεις για συνολική συμφωνία τη Δευτέρα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup

[NewPost]: Εντατικές διαβουλεύσεις για συνολική συμφωνία τη Δευτέρα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τεχνοκρατών των θεσμών, με στόχο να καταλήξουν μέχρι το Δευτέρα το μεσημέρι σε ένα σχέδιο συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα, το οποίο θα υποβληθεί για εξέταση στο Eurogroup . Την ίδια ώρα, το σκηνικό περιπλέκεται, ύστερα και από το «όχι» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους .

«Είμαστε σε συνεχείς επαφές, τόσο σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών όσο και με το ΔΝΤ , για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της συζήτησης στο Εurogroup της Δευτέρας», ανέφερε στις Βρυξέλλες κοινοτική πηγή με πρόσβαση στη διαπραγμάτευση, διευκρινίζοντας ωστόσο πως όλα τα ενδεχόμενα για τη συνεδρίαση της Δευτέρας είναι ανοικτά.

Mε δεδομένο μάλιστα ότι ο χρόνος πιέζει στις Βρυξέλλες θεωρούν πολύ πιθανό εάν δεν επιτευχθεί συνολική συμφωνία, να συγκληθεί έκτακτο Εurogroup νωρίτερα από τη μεθεπόμενη τακτική συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τον καθορισμό της διάρκειας κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ελάφρυνση του χρέους .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!