Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ένωση Κεντρώων: Εξεταστική επιτροπή στην επόμενη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών
[NewPost]: Ένωση Κεντρώων: Εξεταστική επιτροπή στην επόμενη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών

[NewPost]: Ένωση Κεντρώων: Εξεταστική επιτροπή στην επόμενη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Παρότι η κυβέρνηση βασίζεται στα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι πρέπει τα Σκόπια να υλοποιήσουν τη συμφωνία, ώστε να γίνουν ισότιμα μέλη του ΝΑΤΟ, όλοι καταλαβαίνουμε ότι χάθηκε ένα χαρτί που είχαμε επί χρόνια να ασκούμε πίεση στα Σκόπια», τονίζει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωση της.

Παράλληλα, σημειώνει πως «η λέξη Μακεδονία κατακτήθηκε από τα Σκόπια, όπως είναι η γλώσσα και η εθνότητα και ακόμη και αν ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, οι σκοπιανοί πήραν αυτά που θέλανε με την υπογραφή του κ. Κοτζιά. Μια εθνική υπόθεση χάθηκε και ένα τεράστιο πλεονέκτημα δημιουργήθηκε υπέρ των Σκοπίων ακόμη και να ακυρωθεί και να μην ισχύσει η συμφωνία».

Η Ένωση Κεντρώων εκτιμά πως «η μόνη λύση είναι δημοψήφισμα στην Ελλάδα για να ερωτηθεί ο λαός για αυτά που υπέγραψαν οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, διάγγελμα προς την Διεθνή Κοινότητα, ότι ο ελληνικός λαός απορρίπτει τη συμφωνία και απαιτεί από τα Σκόπια να μην χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας. Προδικάζουμε, ότι η επόμενη Βουλή θα κάνει εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!