Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Ενισχυμένη εποπτεία: Τριμηνιαίοι έλεγχοι και ελάφρυνση χρέους υπό όρους
[NewPost]: Ενισχυμένη εποπτεία: Τριμηνιαίοι έλεγχοι και ελάφρυνση χρέους υπό όρους

[NewPost]: Ενισχυμένη εποπτεία: Τριμηνιαίοι έλεγχοι και ελάφρυνση χρέους υπό όρους

Το πλαίσιο ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας που θα ισχύει έως το 2022 ανακοίνωσαν σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Βάλντις Ντομπρόβσκις , στις Βρυξέλλες.

Η διάρκεια της ενισχυμένης εποπτείας

Σε συνέχεια της απόφασης του Eurogroup, οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στα βασικά σημεία της 6σέλιδης απόφασης της Κομισιόν . Ειδικότερα, η ενισχυμένη εποπτεία θα ισχύσει για αρχική περίοδο έξι μηνών, σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις. Μπορεί να ανανεώνεται κάθε έξι μήνες και είναι πιθανό να παραμείνει σε ισχύ όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα για το χρέος που εξαρτώνται από τις πολιτικές, δηλαδή έως το 2022.

Σύμφωνα με την απόφαση, η κανονική εποπτεία μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα αρχίσει μόλις λήξει (ή εφόσον δεν ανανεωθεί πλέον) το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας και θα διαρκέσει έως ότου εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει λάβει η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης: Σήμερα τα «αποκαλυπτήρια» για τη μεταμνημονιακή εποπτεία

Τριμηνιαίες εκθέσεις

Η εποπτεία λοιπόν, περιλαμβάνει τριμηνιαίους ελέγχους με ενδεχόμενη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς επίσης και της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Ο ESM από την πλευρά του θα ασκεί παράλληλη εποπτεία δια μέσου του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης, η οποία σε αντίθεση με την «ενισχυμένη εποπτεία» θα διαρκέσει έως το 2060.

Οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις θα γίνονται με επίσκεψη τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα και θα έχουν ενισχυμένη βαρύτητα. Θα εντάσσονται δε, στο «κανονικό» σύστημα επιτήρησης όλων των χωρών-μελών της ευρωζώνης δύο φορές τον χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!