Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Ενοίκια, φόροι και δόσεις στεγαστικών εκτός χτισίματος του αφορολόγητου για το 2017
[NewPost]: Ενοίκια, φόροι και δόσεις στεγαστικών εκτός χτισίματος του αφορολόγητου για το 2017

[NewPost]: Ενοίκια, φόροι και δόσεις στεγαστικών εκτός χτισίματος του αφορολόγητου για το 2017

Δόσεις στεγαστικών δανείων, ενοίκια, πληρωμή φόρων και αγορές ακινήτων και οχημάτων εξαιρούνται μόνο από τις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου .

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλες οι βασικές συναλλαγές των φορολογουμένων θα γίνονται αποδεκτές από την εφορία , όπως οι δαπάνες στα σούπερ μάρκετ, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα, οι δαπάνες εκπαίδευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου οι φορολογούμενοι να έχουν την έκπτωση φόρου πρέπει οι πληρωμές να γίνονται είτε μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών είτε μέσω e-banking. Από την υποχρέωση χρησιμοποίησης πλαστικού χρήματος εξαιρούνται οι φορολογούμενοι ηλικίας άνω των 70 ετών και όσοι έχουν αναπηρία άνω του 80%, οι οποίοι ωστόσο πρέπει να μαζεύουν τις χάρτινες αποδείξεις.

Διευκρινίζεται ότι το ποσό των δαπανών δηλώνεται ατομικά από κάθε σύζυγο ή από κάθε μέρος συμφώνου συμβίωσης. Σε περίπτωση που καλύπτεται το απαιτούμενο ποσό δαπανών από οποιονδήποτε εκ των δύο συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, το τυχόν πλεονάζον ποσό δύναται κατά την εκκαθάριση να μεταφερθεί στον άλλο σύζυγο ή στο άλλο μέρος συμφώνου συμβίωσης για τυχόν κάλυψη του ελάχιστου απαιτούμενου ποσού δαπανών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!