Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Ένα σχολείο μαθαίνει στα μικρά παιδιά να παίζουν… με τις τέχνες
[NewPost]: Ένα σχολείο μαθαίνει στα μικρά παιδιά να παίζουν… με τις τέχνες

[NewPost]: Ένα σχολείο μαθαίνει στα μικρά παιδιά να παίζουν… με τις τέχνες

Υπάρχει ένα σχολείο που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της επικοινωνίας, της συνύπαρξης και της συμπόρευσης. Παίζοντας μαθαίνουν και δημιουργούν. Είναι το σχολείο των Τεχνών, το οποίο όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής του καλλιτεχνικού οργανισμού Μορφές Έκφρασης, Θωμάς Κινδύνης «είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που ιδρύθηκε εδώ και 14 χρόνια μέσα στις Μορφές Έκφρασης από την Άννα Σεβαστή Τζίμα».

Στόχος του σχολείου αυτού, σύμφωνα με τον κ. Κινδύνη «είναι με βάση το παιχνίδι και την επικοινωνία να δημιουργήσουμε ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά από 3 χρονών έως 16 να μπορούν να μάθουν για τη μουσική, το θέατρο και την κίνηση, τρεις τέχνες που συμβάλλουν στην αρμονική ανάπτυξη του παιδιού. Σ’ αυτό το σχολείο τα παιδιά μαθαίνουν τη σημασία της επικοινωνίας, την αξία της συνύπαρξης και της συμπόρευσης μ’ άλλα παιδιά. Κατανοούν πάντα με βάση το παιχνίδι τις αληθινές αξίες για να μπορεί να αναπτυχθεί ο σεβασμός και η ομορφιά».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κινδύνης ο ρόλος της τέχνης στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών είναι σημαντικός. «Ο άνθρωπος είναι ένα τρίκεντρο ον (τα τρία αυτά κέντρα είναι το διανοητικό, το συναισθηματικό και το κινητικό) και για να έχει σωματική και ψυχική υγεία θα πρέπει αυτά τα κέντρα να συνυπάρχουν αρμονικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!