Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Ένα… νεύμα για συντάξεις και παροχές αναζητά ο Τσακαλώτος στο σημερινό Eurogroup
[NewPost]: Ένα… νεύμα για συντάξεις και παροχές αναζητά ο Τσακαλώτος στο σημερινό Eurogroup

[NewPost]: Ένα… νεύμα για συντάξεις και παροχές αναζητά ο Τσακαλώτος στο σημερινό Eurogroup

Μπορεί στη σημερινή ατζέντα του Eurogroup να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ο προϋπολογισμός της Ιταλίας, η οποία αρνείται -προς το παρόν- να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Κομισιόν για μείωση του ελλείμματος του ΑΕΠ, ωστόσο, και η Ελλάδα μέσω του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου «καίγεται» να βρεθεί πρόσθετος χρόνος και «παράθυρο» συζητήσεων και για την ίδια.

Επιδίωξη στο πλαίσιο των συζητήσεων του Eurogroup είναι να αποσπάσει τις σκέψεις και προθέσεις αν μη τι άλλο, των συναδέλφων του για τα θέματα που «καίνε» την κυβέρνηση.

Δηλαδή να μην περιληφθεί στον προϋπολογισμό του Κράτους η περικοπή των συντάξεων για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους και να εφαρμοστεί πλήρως το 2019 το πρόγραμμα κοινωνικών παροχών ύψους 765 εκατ. ευρώ που εξαγγέλθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Η χώρα μας «καίγεται» κυριολεκτικά να αποσπάσει μια κάποια, έστω, σιωπηρή συμφωνία (κυρίως από μέρους των Γερμανών) για το θέμα των συντάξεων και των παροχών καθώς μέχρι στις 21 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019.

Επισήμως, ωστόσο, στη σημερινή ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνεται το ελληνικό ζήτημα, ενώ σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης, το θέμα του ελληνικού προϋπολογισμού θα συζητηθεί σε έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου για θέματα εμβάθυνσης της ΟΝΕ.

Σίγουρα, πάντως, πριν από την 21η Νοέμβρη, ημερομηνία κατάθεσης του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή, ενώ θα έχει προηγηθεί η γνώμη της Επιτροπής για τα προσχέδια των προϋπολογισμών των χωρών της ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!