Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Ελπιδοφόρες κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του HIV
[NewPost]: Ελπιδοφόρες κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του HIV

[NewPost]: Ελπιδοφόρες κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του HIV

Εμβόλιο κατά του HIV που θα προστατεύει όλους τους ανθρώπους από τον ιό έδειξε να έχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Η θεραπεία, που σκοπεύει να παρέχει ανοσία κατά των διαφόρων στελεχών του ιού, προκάλεσε αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του HIV σε 393 ανθρώπους που συμμετείχαν στη μελέτη, αναφέρουν οι ερευνητές στην έγκριτη επιθεώρηση The Lancet.

Για να διαπιστωθεί, όμως, αν η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να αποτρέψει τη λοίμωξη HIV είναι απαραίτητες περισσότερες δοκιμές, σημειώνουν ιατρικές πηγές.

Περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν προσβληθεί με τον HIV ή το AIDS , και υπάρχουν περίπου 1,8 εκατομμύρια νέα περιστατικά κάθε χρόνο. Όμως, παρά την πρόοδο στην αντιμετώπιση του HIV , τόσο η θεραπεία όσο και το εμβόλιο για τον ιό παραμένουν προς το παρόν άπιαστο όνειρο.

Το φάρμακο Prep, ή αλλιώς pro-exposure prophylaxis, δηλαδή προφύλαξη πριν την έκθεση, είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη, αλλά όπως κάθε εμβόλιο πρέπει να χορηγείται τακτικά, ακόμα και καθημερινά, ώστε o ιός να μην καταφέρει να προσβάλει τον οργανισμό.

Η παρασκευή ενός εμβολίου αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους επιστήμονες, εν μέρει επειδή υπάρχουν πολλά στελέχη του ιού, αλλά επίσης επειδή ο HIV είναι ικανός να μεταλλαχθεί προκειμένου να αποφύγει τις επιθέσεις του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Προηγούμενες προσπάθειες παρασκευής εμβολίου κατά του HIV έχουν περιοριστεί σε συγκεκριμένα στελέχη του ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!