Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Ελληνικό Δημόσιο για πρόσφυγες: Ασφαλής χώρα η Τουρκία
[NewPost]: Ελληνικό Δημόσιο για πρόσφυγες: Ασφαλής χώρα η Τουρκία

[NewPost]: Ελληνικό Δημόσιο για πρόσφυγες: Ασφαλής χώρα η Τουρκία

Ασφαλής χώρα, αφού φιλοξενεί 2,7 εκατομμύρια Σύριους σε καταυλισμούς οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και εργασία, είναι η Τουρκία , σύμφωνα με όσα διατυπώθηκαν από τους εκπροσώπους του ελληνικού Δημοσίου.

Το θέμα έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Δ Τμήμα του οποίου συζητήθηκαν οι προσφυγές του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες , της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών και ενός Σύριου που έχει διαταχθεί η επαναπροώθησή του στην Τουρκία. Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες συγκροτήθηκαν νέες ανεξάρτητες επιτροπές προσφυγών, ορίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας τους και ορίστηκαν τα πρόσωπα που τις συγκροτούν.

Το Δημόσιο αντέτεινε πως οι υπουργικές αποφάσεις και ο σχετικός νόμος αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη προστασία των αιτούντων άσυλο και κατά συνέπεια οι οργανώσεις -Σωματεία δεν έχουν έννομο συμφέρον για να προσφύγουν στο ΣτΕ .

Από την πλευρά του ο Σύρος υποστήριξε ότι είναι εσφαλμένη η αιτιολογία της απόφασης με την οποία αποφασίστηκε η επαναπροώθησή του στη γείτονα χώρα ενώ αμφισβήτησε ότι η Τουρκία παρέχει προστασία ασφαλούς χώρας. Επίσης, υποστήριξε ότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς δέχθηκαν ανεπιφύλακτα τις διαβεβαιώσεις που αναγραφόντουσαν στα διπλωματικά έγγραφα ότι είναι ασφαλής χώρα η Τουρκία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!