Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Η Ελλάδα μπροστά στο φάντασμα της αυτοδικίας – Βούτσης: Έκπτωση αξιών το λιντσάρισμα στη φυλακή Αυλώνα
[NewPost]: Η Ελλάδα μπροστά στο φάντασμα της αυτοδικίας – Βούτσης: Έκπτωση αξιών το λιντσάρισμα στη φυλακή Αυλώνα

[NewPost]: Η Ελλάδα μπροστά στο φάντασμα της αυτοδικίας – Βούτσης: Έκπτωση αξιών το λιντσάρισμα στη φυλακή Αυλώνα

Σοκ έχουν προκαλέσει τα δύο βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό στις φυλακές Αυλώνα του 19χορνου κατηγορούμενου για την ειδεχθή δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο. Στα βίντεο που τραβήχτηκαν από κρατούμενους, φαίνεται ο 19χρονος να ξυλοκοπείται και να εξευτελίζεται από συγκρατούμενούς του, ενώ είναι πιθανό να δέχτηκε στη συνέχεια σεξουαλική επίθεση. Όπως και στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου η οποία βέβαια στη συνέχεια πήρε άλλη τροπή, στα social media υπήρξε μεγάλος αριθμός αναρτήσεων που επαινούσαν, ανοιχτά ή συγκαλυμμένα, το λιντσάρισμα ως πράξη απονομής δικαιοσύνης.

Υπήρξε συνενοχή των φυλάκων;

Για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου διατάχθηκε πειθαρχική και ποινική έρευνα. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει: «Ο προσωρινά, με εντολή εισαγγελέα, κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, εισήχθη χθες στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους (…) Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο κατάστημα κράτησης. Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

Από την ανακοίνωση του υπουργείου προκύπτει μείζον ζήτημα για τη διεύθυνση και το προσωπικό της φυλακής Αυλώνα. Αν όντως ο 19χρονος «τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης», δηλαδή στην απομόνωση, πώς οι άλλοι κρατούμενοι τον προσέγγισαν χωρίς βοήθεια από τους φύλακες; Επιπλέον, πώς είναι δυνατόν να κακοποιείται για ώρα ένας άνθρωπος και αν μην επεμβαίνει το προσωπικό φύλαξης;

Πέραν τούτου, για την κατάσταση στις φυλακές που παραμένει σταθερά προσβλητική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την πολιτική ευθύνη τη φέρει η κυβέρνηση γενικά και ειδικά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!