Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Ελεύθερες από 1/1 οι τιμές στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα – Θα διατίθενται και από σούπερ μάρκετ
[NewPost]: Ελεύθερες από 1/1 οι τιμές στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα – Θα διατίθενται και από σούπερ μάρκετ

[NewPost]: Ελεύθερες από 1/1 οι τιμές στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα – Θα διατίθενται και από σούπερ μάρκετ

Στον ανταγωνισμό με τη διάθεσή τους ακόμη και μέσω των σούπερ μάρκετ , μπαίνουν από τις αρχές του χρόνου, με βάση μνημονιακή δέσμευση, τουλάχιστον 216 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και βιταμίνες από τα 1.582 που διατίθενται σήμερα αποκλειστικά μέσω των φαρμακείων.

Πρόκειται για φάρμακα που όλοι μας αγοράζουμε χωρίς ιατρική συνταγή και έχουν να κάνουν με αναλγητικά ,παυσίπονα, αλοιφές για μυϊκούς πόνους, φάρμακα για το πεπτικό σύστημα, δερματικές κρέμες, αντισηπτικά ,αντιφλεγμονώδη κλπ. Η διάθεσή τους και εκτός φαρμακείων θα συνδεθεί με την ταυτόχρονη κατάργηση του καθορισμού ανώτατης τιμής που ισχύει σήμερα και την απελευθέρωση από το νέο χρόνο της τιμολόγησής τους.

Τα 216 μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα περιέχουν μια από τις 40 δραστικές ουσίες (π.χ παρακεταμόλη) και ήδη αναρτήθηκαν από τον Ε.Ο.Φ οι περιεκτικότητες και οι συσκευασίες τους. Το αν στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και βιταμίνες θα ανέβουν η θα πέσουν οι λιανικές τιμές ,λόγω του ανταγωνισμού, θα εξαρτηθεί κυρίως από τη τιμή της χονδρικής τους διάθεσης από τις παρασκευάστριες εταιρείες οι οποίες θα επιδιώξουν να καλύψουν τυχόν απώλειες που καταγράφουν σε ορισμένα φτηνά σκευάσματα για τα οποία έχουν πάρει από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων έγκριση για χαμηλή τιμή διάθεσης τους από τα φαρμακεία.

Από την άλλη γνώστες της φαρμακευτικής αγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!