Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Εκδήλωση μνήμης για τον αντιναύαρχο Χρίστο Τσουτσάνη
[NewPost]: Εκδήλωση μνήμης για τον αντιναύαρχο Χρίστο Τσουτσάνη

[NewPost]: Εκδήλωση μνήμης για τον αντιναύαρχο Χρίστο Τσουτσάνη

Μια υπέροχη εκδήλωση Μνήμης του Αντιναυάρχου ε.α. Χρίστου Τσουτσάνη ΠΝ, ο οποίος δεν είναι πλέον κοντά μας, που είχαν οργανώσει τα παιδιά του Γιώργος και Γιάννης, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πειραιώς, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας στην Καστέλλα, συγκέντρωσε σχεδόν το σύνολο του Πολεμικού Ναυτικού, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του ένδοξου Κλάδου.

Αφορμή για την εκδήλωση αυτή στάθηκε η φετινή συμπλήρωση 70 ετών από την είσοδο του Ναυάρχου Τσουτσάνη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το 1948, που μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές του, μάχιμους και μηχανικούς, αποτέλεσαν έκτοτε την «τάξη 1948» της Σχολής, από στο ΠΝ, σε αντίθεση με όλους τους άλλους συναδέλφους τους των άλλων Κλάδων, έχουν ως σημείο αναφοράς τους την τάξη εισόδου τους στη Σχολή, και όχι την τάξη αποφοίτησης από αυτήν. Μία τάξη που έχει και ένα σπάνιο ακόμα «προνόμιο» να διαθέτει εν ζωή επτά, από τους 24 συνολικά συμμαθητές, όλοι τους βέβαια θαλεροί μεν αν και άνω των 86 ετών έκαστος!

Την εκδήλωση, που συντόνισε με επιτυχία ο Στρατιωτικός Συντάκτης του newpost.gr Λεωνίδας Μπλαβέρης, άνοιξε σε μία κατάμεστη αίθουσα ο Αντιναύαρχος ε.α. και πρώην υπουργός Αλέξανδρος Παπαδόγκωνας με τη διπλή του ιδιότητα, τόσο αυτή του προέδρου του φιλοξενούντος την εκδήλωση ΝΟΕ, όσο και αυτήν του…συμμαθητή του εκλιπόντος τιμώμενου συναδέλφου του!

Ακολούθως για τον Αντιναύαρχο ε.α.Χρίστο Τσουτσάνη μίλησαν και ανέλυσαν πτυχές της προσωπικότητάς του τόσο μέσα στη μεγάλη οικογένειά του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και μέσα στην μικρότερη – «κλειστή» – οικογένεια του όπλου των υποβρυχίων στην οποία ανήκε και πρόσφερε για πολλά χρόνια και από διάφορες θέσεις, οι Αντιναύαρχοι ε.α. Γρ.Δεμέστιχας, Λισμάνης και Π.Ραδίτσας, ο «αιώνιος» Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Αρχιπλοίαρχος ε.α. Δ.Χατζηδάκης ΠΝ, ο Υποναύαρχος ε.α. Μηχανικός Κολινιάτης, καθώς και ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ, ο ανώτερος εν ενεργεία παριστάμενος στην εκδήλωση αξιωματικός, νυν Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), στην οποία είχε διατελέσει Διοικητής και ο Αντιναύαρχος Χρ.Τσουτσάνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!