Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Εκατοντάδες σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ετοιμάζει η ΔΕΗ
[NewPost]: Εκατοντάδες σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ετοιμάζει η ΔΕΗ

[NewPost]: Εκατοντάδες σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ετοιμάζει η ΔΕΗ

Μπορεί στη Νορβηγία τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να αντιστοιχούν στο 40% του στόλου των Ι.Χ και λεωφορείων και στο 50% στη Σουηδία , ωστόσο στη χώρα μας η ηλεκτροκίνηση, παρότι χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον, εξαπλώνεται με βήματα σημειωτόν.

Τα τελευταία πέντε χρόνια αγοράστηκαν στη χώρα μας από ιδιώτες, ερευνητικούς φορείς και δήμους μόλις 400-500 ηλεκτροκίνητα οχήματα κι αυτό εξαιτίας του μεγάλου κόστους αγοράς τους (στη Γερμανία επιχορηγείται η αγορά τους), αλλά και της έλλειψης σταθμών φόρτισης και συντήρησης τους.

Τα πράγματα όμως αυτή τη φορά φαίνεται πως επιταχύνονται μιας και η ΔΕΗ μετά από συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε το περασμένο φθινόπωρο με την πολωνική εταιρείαSolaris Bus &Coach (κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ) σκοπεύει να ανοίξει το δρόμο της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, προχωρώντας σε πρώτη φάση σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην διάθεση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων αναλαμβάνοντας τη συντήρηση και τον εφοδιασμό τους.

Ηδη η ο ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας) ανακοίνωσε ότι σε αντικατάσταση του παλαιού στόλου λεωφορείων θα προμηθευτεί 12 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που θα χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις επιβατών σε γειτονιές της Αττικής αλλά και προς το κέντρο της πρωτεύουσας. Παράλληλα, η ΔΕΗ έχει απευθυνθεί και σε άλλους 10 δήμους, καλώντας τους να προμηθευτούν ηλεκτροκίνητα οχήματα αναλαμβάνοντας η ίδια το σέρβις τους (συντήρηση, και εγκατάσταση σημείων φόρτισης).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!