Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ
[NewPost]: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ

[NewPost]: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη την αναθεωρημένη πρόταση της Ελλάδας για διορθώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με πρόταση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ .

Η Κομισιόν είχε κρίνει το 2008 ότι η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού προσφέροντας στην κρατική εταιρεία προνομιακή πρόσβαση στα ορυχεία λιγνίτη. Η Ελλάδα πρότεινε διορθωτικά μέτρα, τα οποία όμως δεν έχουν εφαρμοστεί λόγω ενστάσεων στο Γενικό Δικαστήριο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Επιτροπή κρίνει τώρα ότι τα αναθεωρημένα μέτρα που πρότεινε η Αθήνα φέτος τον Ιανουάριο αφενός αντιμετωπίζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αφετέρου είναι σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς στόχους της ΕΕ.

Μέχρι τον Μάιο, προβλέπουν τα μέτρα, η ΔΕΗ θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και των μονάδων Μεγαλόπολη 3 και 4. Η αποεπένδυση περιλαμβάνει τους εργαζομένους αλλά και τα αντίστοιχα ορυχεία λιγνίτη.

Τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να εκχωρηθούν θα επιτρέψουν στους αγοραστές να ανταγωνίζονται στην ελληνική χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!