Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Εγκατάσταση POS σε όλα τα ταξί απαιτούν οι δανειστές
[NewPost]: Εγκατάσταση POS σε όλα τα ταξί απαιτούν οι δανειστές

[NewPost]: Εγκατάσταση POS σε όλα τα ταξί απαιτούν οι δανειστές

Την εγκατάσταση τερματικών συστημάτων πληρωμών σε όλα τα ταξί ζητούν οι δανειστές , προκειμένου οι επιβάτες να πληρώνουν το αντίτιμο της διαδρομής με «πλαστικό» χρήμα.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί αντιδρούν, καθώς όπως υποστηρίζουν θα χάνουν έσοδα από την προμήθεια των τραπεζών .

Επίσης, υπάρχει φόβος ότι μέσω των μηχανημάτων οι εισπράξεις θα κατατίθενται σε λογαριασμό με αποτέλεσμα να γίνεται αυτόματη κατάσχεση σε όσους έχουν χρέη είτε προς την Εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία και αυτοί είναι πολλοί, μεταξύ των οδηγών ταξί , όπως επισημαίνουν.

Σημειώνεται ότι μετά το θόρυβο που ξέσπασε τις προηγούμενες εβδομάδες με τις ηλεκτρονικές εφαρμογές ταξί , υπήρξαν δηλώσεις εκπροσώπων της Κομισιόν στον ΣΚΑΪ που υποστήριζαν ότι δεν έχει ελεγχθεί το σχέδιο νόμο από τις Βρυξέλλες και σημείωναν ότι θα διερευνηθεί κατά πόσο παραβιάζει τις δεσμεύσεις της χώρας για την άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ενστάσεις υπάρχουν και σε δύο ακόμη σημεία του νέου νομοθετικού πλαισίου. Στο θέμα με τα πολυθέσια ταξί που άνοιξε ο νόμος Βορίδη το 2012 βάζοντας στην αγορά του μεταφορικού έργου ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις κ.α, οι δανειστές ζητούν να παραμείνει το ισχύον καθεστώς της ελεύθερης διαπραγμάτευσης μεταξύ πελάτη και ιδιοκτήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!