Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Έχεις ιδέα πόσο νερό χρειάζεται για να έχουμε ρεύμα;
[NewPost]: Έχεις ιδέα πόσο νερό χρειάζεται για να έχουμε ρεύμα;

[NewPost]: Έχεις ιδέα πόσο νερό χρειάζεται για να έχουμε ρεύμα;

Κάπου γύρω σου υπάρχει ένας ηλεκτρικός διακόπτης. Όταν τον ανοίξεις, μίλια μακριά κάποιο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα αρχίσει να παράγει τα ηλεκτρόνια που χρειάζεται η συσκευή σου.

Παρά τις εξελίξεις στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η πλειοψηφία των ηλεκτρονίων αυτών παράγονται ακόμα από ορυκτά ή ραδιενεργά καύσιμα. Το θέμα είναι ότι η παραγωγή θερμοηλεκτρισμού, που περιλαμβάνει κάρβουνο, φυσικό αέριο και πυρηνική ενέργεια, δεν απαιτεί μόνο καύσιμα, αλλά και νερό . Πολύ νερό .

Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, περισσότερη από τη μισή ποσότητα νερού που αντλείται από το φυσικό περιβάλλον χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας. Ο φετινός καύσωνας εξανάγκασε κάποια από αυτά τα εργοστάσια να κλείσουν.

Όπως εξηγεί το Quartz, τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κινούν τις τουρμπίνες με ατμό υψηλής θερμοκρασίας, και έτσι μετατρέπουν την θερμική σε ηλεκτρική ενέργεια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η θερμοκρασία του ατμού μειώνεται, οπότε δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά αποτελεσματικά για την κίνηση της τουρμπίνας. Για να αυξηθεί ξανά η θερμοκρασία του, ο ατμός πρέπει πρώτα συμπυκνωθεί σε νερό , διότι τα υγρά απορροφούν τη θερμότητα καλύτερα από τα αέρια. Η συμπύκνωση επιτυγχάνεται με τη χρήση δροσερού νερού από ποτάμια, λίμνες, ή θάλασσες, το οποίο επιστρέφει ξανά στη θάλασσα σε θερμοκρασία ασφαλή για την άγρια ζωή των νερών αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!