Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: DW: Αντίστροφη μέτρηση για το Καλαί
[NewPost]: DW: Αντίστροφη μέτρηση για το Καλαί

[NewPost]: DW: Αντίστροφη μέτρηση για το Καλαί

Απόγευμα στην λεγόμενη ζούγκλα του Καλαί. Μερικοί Αφγανοί πετούν χαρταετούς σε ένα μικρό λόφο. Το αεράκι ωστόσο δεν επιτρέπει στους αυτοσχέδιους χαρταετούς να κερδίσουν ύψος.

Λίγο πιο πέρα δύο πρόσφυγες παίζουν μουσική. Κανείς όμως δεν χορεύει. Σ΄ ολόκληρο τον καταυλισμό επικρατεί ανησυχία, αγωνία, παραίτηση. Παρά τις προσπάθειές τους, ακόμα και τα πολλά μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων δεν είναι σε θέση να καθησυχάσουν τους πρόσφυγες που αγωνιούν για το άμεσο μέλλον.

Οι ανακοινώσεις των γαλλικών αρχών δεν χωρούν παρερμηνείες. Επίκειται εκκένωση του καταυλισμού του Καλαί. Ήδη οι αρχές ξεκίνησαν να κατασκευάζουν τείχη για να αποκόψουν τους πρόσφυγες από το λιμάνι του Καλαί. Παράλληλα άρχισαν να μεταφέρονται στην Μεγάλη Βρετανία δεκάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι έχουν εκεί συγγενείς και κατά συνέπεια δικαίωμα χορήγησης ασύλου.

Στο δυτικό άκρο του καταυλισμού υπάρχει ένα είδος κεντρικού δρόμου με μαγαζάκια και μαγειρεία. Σε ένα από αυτά πωλούνται ψητά κοτόπουλα, τσάι και ψωμί στου λιγοστούς πελάτες, οι οποίοι ζεσταίνουν τα χέρια τους κρατώντας αχνιστές κούπες. Ο ιδιοκτήτης του μαγειρείου δεν ξέρει τι θα απογίνουν τα κουζινικά και η αυτοσχέδια κουζίνα του όταν έρθει η αστυνομία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!