Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Δούρου: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι παρείσακτοι στις τοπικές κοινωνίες
[NewPost]: Δούρου: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι παρείσακτοι στις τοπικές κοινωνίες

[NewPost]: Δούρου: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι παρείσακτοι στις τοπικές κοινωνίες

Για το προσφυγικό και το πως αναμορφώνει την Ευρώπη μίλησε σήμερα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην έναρξη του Eurocities Social Affairs Forum με θέμα “Welcoming refugees: a city challenge”, που συνδιοργανώνει από τις 17 ως τις 19 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και το δίκτυο πόλεων EUROCITIES.

Στην παρέμβαση της, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για φαινόμενο που σήμερα αναμορφώνει την Ευρώπη, θέτοντάς την ενώπιον των ευθυνών της – το προσφυγικό / μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη ”η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί σπουδαία πρωτοβουλία, η οποία ξεχωρίζει για δύο λόγους. Καταρχήν, για τον τρόπο που διατυπώνεται το θέμα της : “Welcoming refugees: a city challenge”. Επειδή οι λέξεις κάθε άλλο παρά ουδέτερες είναι, η επιλογή του ρήματος welcome, και όχι κάποιου άλλου, ίσως πιο τεχνοκρατικού, εκπέμπει ευθύς εξαρχής ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα από το Ελσίνκι ως την Αθήνα. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι παρείσακτοι στις τοπικές κοινωνίες”.

Όπως υπογράμμισε ”πρόκειται για μια θέση στον αντίποδα των ξενοφοβικών και ρατσιστικών συμπεριφορών και είναι μια σαφής απάντηση στα κλειστά σύνορα και τους φράκτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!