Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Ρ. Δούρου: Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους “εξαιρετικούς ανθρώπους”
[NewPost]: Ρ. Δούρου: Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους “εξαιρετικούς ανθρώπους”

[NewPost]: Ρ. Δούρου: Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους “εξαιρετικούς ανθρώπους”

Στα δίκτυα αλληλεγγύης για πρόσφυγες και μετανάστες που οικοδομεί η Περιφέρεια Αττικής καθώς και στις πολιτικές στήριξης των Ρομά για την ένταξή τους στις τοπικές κοινωνίες, αναφέρεται σε άρθρο- παρέμβασή της στη «Νέα Σελίδα», υπό τον τίτλο «Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Εξαιρετικούς ανθρώπους», η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Οι άνθρωποι αυτοί, που η Περιφερειάρχης Αττικής τους χαρακτηρίζει «εξαιρετικούς» παραπέμποντας στο βιβλίο «Εξαιρετικοί Άνθρωποι», σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα, μπορούν να αποτελέσουν τα «δυνατά χαρτιά» και τις προϋποθέσεις κοινωνικής και οικονομικής ανάκαμψης της κουρασμένης Γηραιάς Ηπείρου – να αποτελέσουν απάντηση στη λογική της Ευρώπης-φρούριο που χτίζεται.

«Μπροστά σε σύνορα που κλείνουν, σε φράκτες που υψώνονται, σε σχέδια για “κλειστά στρατόπεδα καταγραφής” και άλλες παρεμφερείς προτάσεις που παραπέμπουν στις σκοτεινότερες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας, ορθώνεται η ανάγκη σύμπτυξης εκείνων των μετώπων και συμμαχιών, που στοχεύουν στην προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων μεταναστών, προσφύγων, Ρομά, μέσα από τις κατάλληλες πολιτικές υποδοχής και ένταξης, πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας», γράφει η κ. Δούρου, υπογραμμίζοντας το σοβαρό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν προς την κατεύθυνση αυτή οι τοπικές και περιφερερειακές αρχές.

«Η Περιφέρεια Αττικής ενεργεί, συστηματικά εδώ και 3,5 χρόνια, εντός κι εκτός συνόρων, για την προώθηση πολιτικών που έχουν στο επίκεντρό τους την ετερότητα ως πηγή πλούτου και παράγοντα οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης», γράφει χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!