Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 9 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Δουλειά με 397,67 τον μήνα – Οι συμβάσεις «λάστιχο» γίνονται… κανόνας
[NewPost]: Δουλειά με 397,67 τον μήνα – Οι συμβάσεις «λάστιχο» γίνονται… κανόνας

[NewPost]: Δουλειά με 397,67 τον μήνα – Οι συμβάσεις «λάστιχο» γίνονται… κανόνας

Αποκαρδιωτικά τόσο για του νέους που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους όσο και για εκείνους που ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων και σαραντάρηδων είναι τα ευρήματα από την επεξεργασία του «μισθολογίου» στον ιδιωτικό τομέα .

Όπως προκύπτει από την αναλυτική επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώνονται μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ το ποσοστό αύξησης των εργαζομένων με μερική απασχόληση ήταν πενταπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης όσων προσελήφθησαν με πλήρη απασχόληση.

Οι δε αμοιβές των μερικώς απασχολούμενων υποχώρησαν κάτω από τα 400 ευρώ τον μήνα!

Παρά την αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων την οποία κατέγραψε ο ΕΦΚΑ – από το Νοέμβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016 – οι συμβάσεις «λάστιχο» φαίνεται πως παγιώνουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.

Το 2016 έφερε νέα επιδείνωση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ το σκηνικό αναμένεται ακόμα χειρότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται από τη μία πλευρά μειώνει τον αριθμό των ανέργων και από την άλλη αυξάνει μαζικά του μερικώς απασχολούμενους, οι αμοιβές των οποίων υποχωρούν σε ολοένα χαμηλότερα επίπεδα.

Όπως αναφέρει η Ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ , ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 2,06% και στα οικοδομετεχνικά έργα κατά 1,27%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!