Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: «ΔΝΤ εμπιστευτικό»: Μένουμε Ελλάδα με σκληρούς όρους ή… αντίο
[NewPost]: «ΔΝΤ εμπιστευτικό»: Μένουμε Ελλάδα με σκληρούς όρους ή… αντίο

[NewPost]: «ΔΝΤ εμπιστευτικό»: Μένουμε Ελλάδα με σκληρούς όρους ή… αντίο

Το βαθύ χάσμα που επικρατεί στους κόλπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα αποκαλύπτουν εμπιστευτικά έγγραφα, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, τα ενδεχόμενα σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένουν όλα ανοιχτά.

Όπως αναφέρει το MNI, που επικαλείται διαβαθμισμένα έγγραφα του Ταμείου, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, ενώ σύμφωνα με αυτά, προβλέπεται τετραετής ή διετής βοήθεια στην Ελλάδα.

«Μια ομάδα μέσα στο ΔΝΤ θέλει έξοδο από το πρόγραμμα ή σκληρούς όρους για την Ελλάδα. Αν το Ταμείο δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα η Eυρωζώνη θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους » αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

Επιπλέον, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο κορυφαία κοινοτική πηγή, αποκαλύπτει ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποδεχθούν μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, στο πεδίο του 2% του ΑΕΠ, μετά το 2018, καθώς

Οι παραπάνω πληροφορίες ενισχύονται και από τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ευρωπαίος αξιωματούχος , ο οποίος είπε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας, το οποίο η κυβέρνηση θεωρεί ορόσημο, δεν θα παραστεί η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ , προσθέτοντας ότι «η έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα γίνει στο τέλος, και αφού έχει προηγηθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο».

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Αισιοδοξία για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Αν και παρακολουθεί στενά τις διεργασίες σε όλα τα επίπεδα, δεν θέλει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα, ούτε να εκφράσει προσδοκίες, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!